Menu

Gospoda Hermanów

Zupy

  • Bulion z perlicy 20

    pierożki mięsne, warzywa

  • Zupa pomidorowa 15

    z domowym makaronem

  • Czernina 20

    domowe kluski półfrancuskie, śliwka w occie, podroby

  • Żurek 20

    na własnym zakwasie z grzybami leśnymi i naszym chlebem

  • Krem dyniowy 18

    chili, imbir, kwaśna śmietana, oliwa ziołowa

Dania główne

  • Pierogi z kaczką 35

    sos jeżynowy

  • Pierogi z dynią i wędzonym serem 32

    masło klarowane, kwaśna śmietana

  • Żeberka wołowe 47

    puree ziemniaczane, cukinia marynowana w chili

  • Kotlet schabowy z kością 40

    puree ziemniaczane, kapusta kwaszona

  • Duszone udko z królika 55

    puree dyniowe, brokuł z groszkiem

  • Kotlet de volaille 38

    frytki, coleslaw

  • Kaczka pieczona połówka 60

    pyzy pani Bożenki, modra kapusta z cynamonem i śliwkami

  • Sandacz 49

    kopytka dyniowe z groszkiem i brokułem

Dania dla dzieci

  • Rosołek 10

    domowy makaron, marchewka

  • Zupa pomidorowa 10

    z domowym makaronem

  • Kopytka z masełkiem 18
  • Kotleciki drobiowe z frytkami 20

    surówka z białej kapusty + 5 zł

Desery

  • Ciasto dnia 10-12

    przyjedź i dowiedz się co dla Ciebie upiekliśmy

  • Deser junior 16

    2 gałki lodów, bita śmietana, polewa, posypka, wafelek

  • Deser z malinami na gorąco 28

    2 gałki lodów, bita śmietana, maliny, wafelki

  • Deser Snickers 22

    2 gałki lodów, bita śmietana, snickers, polewa, wafelki